Vergeet niet uw meubels te behandelen

Vergeet niet uw meubels te behandelen

Vergeet niet uw meubels te behandelen

Steigerhout is meestal gemaakt van vurenhout, grenen of lariks. Gebruikt steigerhout is hout dat is gebruikt in de bouw, vaak om, zoals de naam al zegt, steigers mee op te bouwen. Hierdoor krijgt het hout zijn robuuste uitstraling en grijze kleur; regen, wind, zon en cement zorgen hiervoor. Ongebruikt steigerhout is nog niet eerder gebruikt en heeft dus ook een andere look dan gebruikt steigerhout.

Ondanks de robuuste uitstraling behoeft steigerhout wel enig onderhoud. Wij zijn van mening dat dit het meubel ten goede komt, mits u het juiste middel op de juiste manier gebruikt. Een belangrijk aandachtspunt is om het hout te behandelen met een lak of beits die vochtregulerend is. Zeker als het meubel buiten staat zal deze behandeling de levensduur van uw product verlengen. Behandel het steigerhout dus met een vochtregulerend product, en laat u hierin goed adviseren. Een volledig waterdichte coating is namelijk weer niet aan te raden.

Wanneer u een meubel, zoals een loungebank, een andere look wilt geven, kunt u gebruik maken van beits. Verf uw loungebank nooit zomaar met een reguliere verf. Wel kunt u het hout behandelen met beits in verschillende tinten. Voorbeelden zijn white wash beits of grey wash beits.

Voor binnen gebruiken wij droge steigerplanken. Hierdoor wordt de werking van het hout binnenshuis zoveel mogelijk voorkomen, al is het nooit helemaal te voorkomen, aangezien hout een natuurlijk product blijft. Ook uw meubels voor binnen kunt u op diverse manieren behandelen. Wij kunnen u hierin altijd van advies voorzien.